söndag 12 augusti 2012

Sjuksköterskor

Måste bara få klaga lite. Jag har flera sjuksköterskor i min närhet, även barnmorskor. BLIR så arg att de inte får lön för sitt arbete.
Igår på Friskis blev jag varse om hur det är för blivande mammor- att de kan skickas hur långt som helst för att det inte finns plaster i Stockholm och vet att de som jobbar inom förslossningen jobbar som djur! Varje sommar föds barn! Varför inte ge extra resurser till förlossningen så att mammor kan föda i "lugn och ro" ???

På kvällen var det i nyheterna om Södersjukhuset att man är beredd att ge flera tusen kronor extra till sjuksköterskor som kommer och jobbar in extra. Så det verkar finnas pengar- varför kan då inte nyexade få en värdig lön när de börjar. Jag tycker det är bra av sjuksköterskor att de inte accepterar några skambud! Men samtidigt fattas det ju personal som kan ta hand om de sjuka. Förstår inte varför sjuksköterskor och barnmorskor kan få resurser och lön för det slitiga arbete de gör!

5 kommentarer:

 1. Sv; Ja visst är det! Man får passa på nu när det är sommarlov. ;)

  SvaraRadera
 2. Hmm, om man ger nyutbildade sköterskor den lön dom begär, så är det i många fall, att om faktisk kliver över en redan anställd sköterska, som ha erfarenheten. Resultatet bli ju att man tar in nyutbildade och dumpar de erfarna, som faktiskt är de mest trygga att ha kvar. Man byter ner Sig i Personal, och dyrt blit det också.

  Om man nu ska ge de nyutbildde sköterskorna den lön dom begär, så måste lönen höjas för den redan anställda sköterskan som har erfarenhet. Annars kan det bli svårt att behålla den erfarne, och det finns det nya pengar till.

  Kramiz

  SvaraRadera
 3. "finns det INGA pengar till" ska det vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig att även de erfarna ska ha löneökning, och självklart ska inte nya gå över. Vet att en del tjänar redan över 24000 som är kravet för nyexade.:)

   Radera